Нагоре

Всичко, от което се нуждае Вашият автомобил!

Съвети за климатика

За да работи безпроблемно климитикът на Вашия автомобил, е добре да съблюдавате следното:

Регулярна поддръжка

Регулярната поддръжка на климатика ще удължи неговия живот и ще Ви спести доста главоболия и разходи. Специалистите препоръчват проверка за изправността на всеки две години. Редовната смяна на поленовия филтър (филтриращ входящия въздух в купето) за оборудваните с такъв модели автомобили спомага за по-голямата ефективност и комфорт от използването на климатика. 

Използване през цялата година

Дори и през месеците, в които не изпитвате нужда от охлаждане е добре да включвате климатика поне за десет минути. Така ще предотвратите възникването на неприятна миризма в купето и ще удължите живота на упплътненията.

Миризмите

Неприятните миризми се причиняват от бактерии и гъбички. Те възникват в изпарителя на климатика. За да се избавите от това, просто спирайте  климатика няколко минути преди да  изключите двигателя. Така изпарителят ще изсъхне и няма да се развиват микроорганизми. Ако вече усещате неприятна миризма в купето, Ви препоръчваме да направите пълно почистване и дезинфекция в нашия сервиз.

Употребяван автомобил с климатик

Когато закупувате автомобил втора употреба с климатик провете неговата изправност. Ако Ви обяснят, че е нужно само презереждане, то изисквайте да бъде направено и ако всичко е наред - купувайте. В противен случай може да се наложи доста скъпоструващ ремонт и цената на МПС-то да не е оправдана.