Нагоре

Всичко, от което се нуждае Вашият автомобил!

Решения за по-голяма безопасност на пътя

Бъдеще без произшествия - това е визията на Bosch за мобилните решения за утрешния ден. Всяка следваща иновация на Bosch ни доближава с една крачка към целта. Нововъведенията на Bosch предотвратяват катастрофи, наранявания и щети по автомобила: Безопасност от Bosch.

Висококачествени продукти от Bosch: Системи за безопасност

ABS – Антиблокираща спирачна система

Представянето на пазара на Антиблокиращата Спирачна Система АBS през 1978 г. представлява нова ера в областта на безопасността при шофиране. На базата на тези системи ние разработваме нови решения, с които се доближаваме към нашите виждания за безопасно, безаварийно шофиране.

Електронна стабилизираща програма ESP®

През 1995 г., активната безопасност при шофиране се подобри в нови измерения, благодарение на представянето на ESP®: в допълнение на надлъжната динамична реакция на превозното средство, ESP® също влияе на страничната динамика на автомобила. Тя работи във всички ситуации на шофиране, не само при спиране или потегляне. ESP® разпознава кога превозното средство клони към нестабилност и се намесва светкавично. Превозното средство остава контролируемо и не се хлъзга.

Системи за защита на пътниците

Нашите сензори и системи за обработка трябва да осигуряват много добра и ефикасна защита на пътниците, само в рамките на едно премигване. В много случаи, нашите електронни схеми трябва да подсигурят, анализират и реагират в рамките на една петхилядна част от секундата. В зависимост от ситуацията, електронното управление задейства механизмите за безопасност: обтегачи на предпазните колани и многоетапни въздушни възглавници при фронтален сблъсък и въздушни възглавници отстрани и в областа на главата, при страничен сблъсък.

Въздушна възглавница 9 (AB9) се състои от измервателен и задействащ елемент и сензори за периферен натиск и ускорение. Модулната и конструкция и възможността и за мащабиране позволяват да се изпълнят изискванията за индивидуалната защита на всеки пътник. Допълнението от системни компоненти, които предоставят детайлна информация за пътниците и наличието на детски стол, позволяват интелигентното задействане на двустепенни или многостепенни газови генератори.

Системата може също да деактивира въздушните възглавници за да не бъдат застрашени пътниците. Това спестява разходи за поправка, в следствие на ненужно задействане на въздушните възглавници. Като допълнение, системата Airbag9 вече е подготвена за бъдещите изисквания, като например защита на пешеходците.

Система за защита на пешеходците

Имаме решения, позволяващи на превозните средства да изпълнят законовите изисквания за защита на пешеходците и които биха могли да бъдат изпълнени в съответствие с идеите на производителите на превозни средства. Разработваме едно решение за защита на пешеходците, което почти е достигнало готовност за серийно производство. Това решение задейства задвижваща система, която, например, издига капака на двигателя. Сензорите за ускорение в броните на автомобила позволяват на системата да предусети сблъсък с предмет. Благодарение на интелигентни алгоритми може да се направи правилна разлика между различните видове предмети. Задвижващата система се задейства, само когато системата разпознае сблъсък с пешеходец. Системата е вградена в устройството за контрол на въздушните възглавници и използва вариант на сензорите за ускорение на Bosch, вече добре установени на пазара.